Több 10 millió forint lehet Aba Botond végkielégítése

Infostart
2006. december 19. 05:54
Több szerződés vonatkozik Aba Botond, a BKV vezérigazgatójának munkaviszonyára. Mint azt az InfoRádió megtudta, a főpolgármesteri hivatalban most azon dolgoznak, hogy leváltásakor azt vegyék alapul, amely szerint a legkevesebb pénzt kell kifizetni a távozó BKV-vezérnek.

Mint azt az InfoRádió városházi forrásokból megtudta, a főpolgármesteri hivatalban lázas számolgatás folyik, hogy miként lehet majd a legkevesebbet kifizetni Aba Botondnak, a BKV távozó vezérének.

A vezérigazgató fizetését több szerződés is szabályozza, ebből próbálják majd azt alapul venni, amelyik szerint a legkisebb lenne a végkielégítés.

Aba Botond 26 éve dolgozik a közlekedési vállalatnál, ebből 13-at a vezérigazgatói székben töltött. Végkielégítése becslések szerint akár több 10 millió forint is lehet.

Aba Botond fizetése két részből áll. Alapbére havonta bruttó 630 ezer forint.

A fizetés másik részét az éves prémium teszi ki, amelynek mértékét az határozza meg, hogy végrehajtotta-e az év elején meghatározott feladatokat.

A prémium mértéke 2004-ben 20 millió forint, 2005-ben pedig mintegy 13 millió forint volt. Tavaly a főpolgármester prémium-megvonással sújtotta Aba Botondot a szabálytalan járatritkítás miatt.

Aba Botond január 1-jei leváltását Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes jelentette be múlt hét végén, a menesztésről a fővárosi közgyűlés dönt várhatóan a szerdai rendkívüli közgyűlésén.

A BKV-vezérigazgató utódja várhatóan Antal Attila lesz, aki korábban a Főtaxit és az Est Taxit vezette, majd a Nógrád Volán vezetője volt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást