Horn: az őszi zavargásokat az ellenzék háttérmunkája okozta

Infostart
2006. december 19. 06:42
A tavaszi választások előtt nem egyeztetett egymással az MSZP és az SZDSZ egy közös programról - mondta az InfoRádióban a szabad demokraták ügyvivője. Horn Gábor elmondta: a programok összehangolását a választások után kezdték meg, de bizonyos kérdésekben az egyeztetés még most is zajlik.

Mindkét pártnak volt választási programja, de ezeket nem hangolták össze a választások előtt - mondta Horn Gábor, hozzátéve: "nem volt automatikus, hogy hogyan folytatjuk".

Ebben az értelemben újra kellett kezdeni az együttműködést, és "kínkeservesen összehangolni a programokat". Érzékelhető és látható volt, hogy egészen máshogy gondolkodunk bizonyos kérdésekről - jelentette ki.

Bár mindenki vérmérséklete szerint gondolkodott arról, hogy nyerhet-e a koalíció, egy hónappal a választások előtt még kevesen hittek abban, hogy a kormánypártok felhatalmazást kapnak a folytatásra. "Én hittem az SZDSZ-ben, de az MSZP szereplésével kapcsolatban nem voltak optimista, nem is ez a dolgom" - mondta.

Az őszi budapesti zavargások okát az SZDSZ ügyvivője nem a kormányfő kiszivárgott balatonőszödi beszédében látja. A politikus úgy fogalmazott: az akció egy hosszasan előkészített folyamat része volt, amely egy vereséget kezelni nem tudó ellenzék háttérmunkájának eredménye.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást