Fidesz: átgondolatlan és elhibázott a 2007-es büdzsé

Infostart
2006. december 19. 12:17
A Fidesz szerint a 2007-es költségvetés átgondolatlan és elhibázott: a kormány úgy hajtja végre a kiigazításokat, hogy nem törődik a gazdaság fejlesztésével.

Felzárkóztatás nélküli megszorítás következik, melynek hatására drágább lesz az élet és gyengül a gazdaság teljesítőképessége is, mégsem teremti meg annak esélyét, hogy Magyarország stabil növekedési pályára álljon - mondta el az InfoRádiónak Varga Mihály.

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke szerint a kormány túlzottan optimista: nem igaz, hogy egy-másfél év elég lesz a költségvetési és államháztartási hiány kiigazítására, így 2009-ben sem élünk majd jobban.

Magyarország minden gazdasági mutató tekintetében le van maradva az EU-átlagtól, és a helyzetet pusztán az adók és járulékok emelésével nem lehet megoldani, a kiadások lefaragásához pedig érdemben nem fogott hozzá a kormány - mondta Varga Mihály.

A jelen helyzetben fontos lenne a gazdaság fejlesztése: a munkahelyek számának növelése, a vállalkozások és a beruházások támogatása, a kormánypártok azonban az ellenzék minden, ezekre vonatkozó javaslatát leszavazták - tette hozzá a Fidesz alelnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást