"A csata elveszett, de a háború nem"

Infostart
2006. december 19. 11:50
Biztosan nem lesz kiemelt kórház az Országos Sportegészségügyi Intézet, hiszen a parlament megszavazta az egészségügyi ellátás átalakításáról szóló tervezet. A Sportkórházért küzdők nem adják fel.

A csata elveszett, de a háború nem: a Közép-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanácstól kérik majd a sportkórház egyben maradásának támogatását - mondta el az InfoRádiónak Bakonyi Tibor szocialista képviselő.

Fontos, hogy egyben tudják megtartani a központi intézményt, hogy ne essen szét az ország 115 pontján működő sportegészségügyi hálózat és a keretorvosi hálózat, amely a korosztályos válogatottak orvosait, gyúróit, a sportban dolgozó pszichológusokat és kutatóorvosokat tömöríti - tette hozzá Bakonyi Tibor.

A szocialista képviselő, aki módosító indítványt is kidolgozott a sportkórház megmentésére úgy véli: nem volt sportszerű Molnár Lajos egészségügyi miniszter kijelentése, miszerint nem lehet a daganatos betegek ellátására szánt pénzt a sportolókra és gyúróikra költeni.

Molnár: legyen külön biztosítás


Az egészségügyi miniszter európai színvonalú és az európai szokásoknak megfelelő finanszírozást akar az élsportolók sportorovosi támogatásában.

A Sportkórház vezetőivel tartott egyeztetést követően Molnár Lajos azt mondta: sportorvosi ellátásra, sportsebészetre, a gyermekek sportlehetőségeinek szélesítésére szükség van, de megengedhetelen, hogy az egészséges sportolók egészségesebbé tétele a betegek ellátásával keveredjen.

A miniszter azt tartaná jónak, ha a profi sportolók egészségügyi ellátására külön biztosítást lehetne kötni, vagy a klubok állnák a többlet-ellátás költségeit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló Molnár Lajos álláspontjáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást