Mikola: fejesugrás a sötétségbe

Infostart
2006. december 18. 11:07
A Fidesz felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a kórházak átalakításról szóló törvényjavaslatot, amelyről az esti órákban szavazna a Parlament. Mikola István volt egészségügyi miniszter kifogásolta, hogy nem ismerik azt a listát, amely a regionálisan elosztható ágyak számáról rendelkezik. A lista nélkül a szavazás olyan, mint egy "fejesugrás a sötétségbe" - közölte az ellenzéki politikus.

Visszavonatná a kormánnyal a kórházak átalakításáról szóló törvényjavaslatot a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa, Mikola István kifogásolta, hogy nem kapták meg a regionálisan elosztható ágyak számáról rendelkező listát.

Márpedig enélkül a hétfő estére tervezett parlamenti szavazás olyan, mint egy "fejesugrás a sötétségbe, hiszen nem tudjuk, hogy a súlyponti intézeteken kívül hogyan alakul a többi kórház sorsa - mondta az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere.

Mikola István szerint ugyanakkor ez a fajta "regionális osztozkodás" alkotmányos aggályokat is felvet, hiszen jelenleg nincsenek régiók Magyarországon.

A politikus a Fidesz módosító indítványai közül kettőt emelt ki, az egyik a Sportkórház, a másik pedig a svábhegyi gyermekgyógyászati intézet megmentésére irányul.

Az Országgyűlés a tervek szerint hétfőn dönt az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló előterjesztésről, amely négy szintet határoz meg: a kiemelt kórházakat, a területi kórházakat, a területi egészségügyi központokat, valamint az alapellátást. A törvényjavaslat meghatározza az aktív kórházi ágyak és a krónikus ágyak számát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mikola István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást