A karácsonyfán senki nem spórol

Infostart
2006. december 18. 16:49
A karácsonyfán senki nem spórol, az ünnepekre azonban általában kevesebb jut, mint tavaly. Átlagosan 140 centiméteres karácsonyfát állítanak az emberek , bár azokban a családokban, ahol kisgyermek van, ott általában ennél 20 centivel magasabb fenyőt vesznek.

Eddig minden évben jelentősen, az inflációt meghaladóan emelkedett az az összeg, amelyet az emberek a karácsonyi bevásárlásra tesznek félre.

Idén azonban - ha kis mértékben is - kevesebb jut az ünnepekre. Legalábbis ez derül ki a Medián felméréséből, amelyet a Népszabadság felkérésére készített.

December elején átlagosan 36 ezer forintot szántak az emberek karácsonyi ajándékokra. Ebből hat embernek akartak egyenként hatezer forintos ajándékot venni - mondta el az InfoRádióban a kutatás vezetője.

A karácsonyfán azonban senki nem spórol. Sőt, általában 5 centivel magasabb fát keresnek az emberek, mint tavaly - közölte Bakonyi Eszter.

Tíz emberből kilenc vesz fenyőt karácsonyra. Az emberek átlagosan 140 centiméteres fát keresnek, de ahol nincs kisgyermek, ott általában megelégednek egy 130 centissel is, míg a kisgyermekesek majdnem 160 centis fenyőt keresne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást