Tízből kilenc oktatási intézményben sztrájkolnak?

Infostart
2006. december 15. 05:46
Országszerte a szervező szakszervezet felhívására válaszoló oktatási intézmények mintegy 90 százaléka, és 12-15 ezer dolgozó vesz részt a pénteki pedagógussztrájkban - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Kerpen Gábor elmondta: csütörtök délutánig mintegy ötszáz intézmény válaszolt a felhívásra.

Mintegy 12-15 ezer dolgozó vesz részt a pénteki pedagógussztrájkban - közölte a szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Nem támogatja a demonstrációt a Pedagógus Szakszervezet és a Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

Simonné Toldi Ágnes, a szülőket tömörítő érdekvédelmi szervezet vezetője az InfoRádióban úgy vélte: a sztrájkfelhívás törvénysértésre ösztönzi a szülőket és a tanulókat.

Egyelőre ugyanis nincs részletes megállapodás arról, hogy az egyes intézményekben hogyan fogják megoldani a gyermekek felügyeletét a demonstráció ideje alatt.

Korábban a PDSZ elnöke az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: az önkormányzatok feladata lesz a gyermekek ellátásának megoldása, ha egy iskola összes dolgozója sztrájkba lép pénteken.

A másik szülői szervezet, a Magyar Szülők Országos Egyesülete képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a szülők véleménye megosztott a pedagógussztrájkkal összefüggésben.

A szakszervezet a pedagógusoknak fizetés nélkül elrendelhető két plusz óra ellen tiltakozik a kétórás figyelmeztető sztrájkkal.