Olcsó fecskeházba költözhetnek az angyalföldi fiatalok

Infostart
2006. december 15. 06:07
Átadták a második angyalföldi "Fecskeházat", amely 34 fiatal párnak biztosít olcsón bérelhető lakást öt éven keresztül. Ezután könnyebben tudnak saját otthont teremteni - mondta a programot elindító XIII. kerület szóvivője.

Gellért Lajos közölte: az úgynevezett Fecskeházat az önkormányzat építettette az életet most kezdő fiatal pároknak. A lakások 38-40 négyzetméteresek, a lakbér mintegy 400 forint havonta és négyzetméterenként.

Az önkormányzat szóvivője szerint a lakások elég nagyok a fiataloknak, ketten jönnek csak gyerekkel, a többiek gyerek nélkül költöznek be. Az alacsony lakbérnek köszönhetően spórolhatnak, öt év alatt remélhetőleg össze tudnak gyűjteni annyit, hogy tovább tudjanak majd lépni - tette hozzá.

A sok jelentkező miatt pályázatot írt ki az önkormányzat, a 34 lakásra 47 pályáztak; a szerződéseket már megkötötték a nyertesekkel, akik most költöznek be. A pályázóknak 35 évesnél fiatalabbaknak és angyalföldieknek kell lenniük, házastársak és élettársak egyaránt jelentkezhettek.

Az első fecskeházba 26 család költözött be, 90 százalékuk azóta már tovább is állt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást