Jövőre egyeztetnek a több biztosítóról

Infostart
2006. december 15. 11:15
Jövő év elején kezdődhet az egyeztetés a kormány és a koalíciós pártok között a több-biztosítós egészségügyi modellről - mondta Kökény Mihály, az MSZP országgyűlési képviselője. A Fidesz szerint szó sem lehet több-biztosítós modellről.

A volt egészségügyi miniszter az InfoRádióban közölte: álláspontjuk ismertetésével megvárják, milyen javaslatot tesz a szaktárca, de az MSZP kitart amellett, hogy a rendszer esetleges átalakításakor nem sérülhet a szolidaritás és az esélyegyenlőség, valamint nem növekedhetnek a közkiadások.

Még nem zárult le az egészségügyi reform, a biztosítási modell kérdésén túl hátra van még a finanszírozási rendszer átalakítása - tette hozzá a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke azt kérte a kormánytól, hogy ne árusítsa ki az egészségügyi közvagyont és hagyjanak fel az ingatlanspekulációval.

Mikola: szó sem lehet róla

Mikola István hangsúlyozta: szó sem lehet a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetéséről a társadalombiztosítás helyett.
Az ellenzéki politikus emlékeztett arra, hogy társadalmi támogatottság nélkül nem lehet végrehajtani a tervezett egészségügyi reformot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kökény Mihály az egyeztetésekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást