Drasztikusan drágulhatnak a gyógyszerek

Infostart
2006. december 15. 06:46
Akár másfélszer többet költhetünk 2007-ben gyógyszerekre, amennyiben a kormány elfogadja a csütörtökön megtárgyalt szakértői anyagot. A jelek szerint a fő érdek a gyógyszerkassza bevételeinek biztosítása.

Jövőre 45 százalékkal több pénzt költhetünk gyógyszerre, amennyiben a kormány elfogadja azt a szakértői anyagot, amelyről csütörtökön tárcaközi egyeztetést folytattak - írja a Világgazdaság. Ugyan a kormány szándéka hosszú távon a betegterhek csökkentése, most - úgy tűnik - az elsődleges érdek a 364 milliárd forintra tervezett gyógyszerkassza betartása. Az írás a gyógyszer-finanszírozás alakulását részletezi.

A Népszabadság Vagyonosok prés alatt címmel arról ír, hogy az adóhivatalnak bevált a kérdőíves módszer. Az ellenőrzés nyilatkozattétellel kezdődik, amit később nemigen lehet helyettesíteni. Az átlagos jövedelemtitkoló 22 millió forintot fizet az APEH-nak. Hogy ez miből és hogyan jön össze? - ezt vizsgálja a cikk.

Sorra mondanak fel a rendőrök - írja a Magyar Nemzet. A somogyi rendőrök több mint 10 százaléka, azaz 140 egyenruhás szerel le az év végéig. A rendőr-érdekképviseletek már hónapokkal ezelőtt figyelmeztettek: a kormány éppen azokat a kiszámítható életpályát biztosító szerzett jogokat, kedvezményeket akarja eltörölni, amelyek miatt vonzó volt eddig a közszolgálatiság. A cikk azt taglalja: vajon országos szinten is tömeges-e a rendőrök leszerelése.

Visszatér a BKV-színvonal Csepelre - írja az Index. Január elsejétől ugyanis nem járnak a Pécsett kiselejtezett, nem BKV-kékszínű buszok a 38/A és a 138-as vonalon. A cég a 4-es metró építkezésére hivatkozva járatta ősztől a 20 éves, bérelt buszokat, ám egy utas rosszul lett a többiek panaszkodtak. A cégnek a buszokat fel kell újítani, ezután a BKV újra igénybe fogja őket venni.

Nem nő a magyar teher, noha kamatot emelt a svájci jegybank - olvasható a Napi Gazdaságban. Az irányadó kamat 25 bázisponttal emelkedett, így az alpesi országban a kamatszint a tavaly decemberihez képest már több mint kétszeresére emelkedett. A lap hazai bankoknál érdeklődik: emelik-e emiatt a kamatokat.

Egyértelműen az Andrássy út előretörése és felértékelődése jelentette a budapesti kiskereskedelmi ingatlanpiac legfontosabb idei folyamatát - számol be a portfolio.hu. Az Andrássy úton a Louis Voitton cég megjelenése elindított egy folyamatot, melynek következtében egyre több exkluzív prémiummárka lép be a magyar piacra. Eközben a budapesti plázák egy része már felújításra, ráncfelvarrásra szorulna, a Westend-Mamut-Árkád trió egyre inkább elhúz a bolytól - véli a gazdasági portál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást