Miért lett nehezebb a belépés az Országházba?

Infostart
2006. december 14. 12:58
A jövő évi költségvetés elhúzódó tárgyalása miatt nem juthatnak be bejelentkezés nélkül a látogatók a Parlamentbe - mondta el Altorjai Anita, az intézmény sajtófőnöke.

Az InfoRádióban többen panaszkodtak, hogy a Kossuth téri műveleti területre hivatkozva magánszemélyeket nem engednek be látogatóként az Országházba.

Egy telefonáló külföldi vendégei társaságában kívánta néhány napja megtekinteni a Parlamentet, az őrök azonban nem engedték be, hanem egy utazási irodához irányították.

Így azonban már látogathatják ingyen az épületet, hanem csak több ezer forintért.

Altorjai Anita azt mondta: szó sincs arról, hogy csak utazási irodán keresztül juthatnának be a látogatók. Az őr nyilván félretájékoztatta a látogatót.

A Kossuth téren lévő műveleti terület miatt nem változott a Parlament látogatóinak beléptetési rendje.

Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta: az egyéni látogatók azért tapasztalhatták, hogy nem tudnak azonnal belépni, mert a képviselők már hetek óta a megszokottnál lényegesen többet üléseznek a fontosabb törvények, így például a költségvetés miatt.

Eddig nem volt szokás, hogy azokon a napokon, amikor ülésezik az Országgyűlés, beengedjék a turistákat a Parlamentben. Az egyedül érkezők azonban - általában hétfő és kedd kivételével - azonnal beléphettek az épületbe.

Most azonban már nem csak hétfőn és kedden ülésezik az Országgyűlés. Ezért arra kérik a látogatókat, hogy egy nappal korábban jelezzék, ha be akarnak menni az épületbe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást