Biztosan, bár kisebb aránnyal vezet a Fidesz az MSZP előtt

Infostart
2006. december 14. 15:22
A Median felmérése szerint a novemberi adatokhoz képest csökkent, de továbbra is jelentős a Fidesz előnye az MSZP előtt. A választani tudó biztos szavazók fele a legnagyobb ellenzéki pártra voksolna.

A Medián közvéleménykutató társaság december 1-je és 5-e között, 1200 ember megkérdezésével készített, reprezentatív felmérése alapján folytatódott lakosság politikai érdeklődésének mérséklődése.
Azoknak az aránya, akik nem tudják kire szavaznának, ha most lennének a voksolások 24-ről 27 százalékra nőtt, és csak a megkérdezettek 48 százaléka mondta biztosra a részvételt - mondta el a cég kutatási igazgatója az InfoRádióban.

A Medián adatai szerint a Fidesz támogatottsága a novemberi 4 százalékpontos visszaesés után újabb kettővel csökkent, miközben az MSZP-re szavazók aránya nem változott -  közölte Karácsony Gergely.

A választani tudó biztos szavazók 50 százaléka a legnagyobb ellenzéki pártra, míg 39 százaléka a szocialistákra voksolna. Az SZDSZ és az MDF egyaránt 4 százalékon áll.

Novemberhez képest szinte az összes vezető politikus népszerűsége csökkent, a legnagyobb arányban a koalíciós vitába keveredett Demszky Gábor főpolgármesteré.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást