Piacokon is felbukkanhatnak a lejárt termékek

Infostart
2006. december 13. 16:03
Piacokon és alkalmi árusoknál is ellenőrzik a törökbálinti raktárakban átcsomagolt termékek esetleges felbukkanását a hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalban történt egyeztetés után. Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóságok, az ÁNTSZ, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség együttműködésében a többi között élelmiszer-szállító kamionokat is vizsgálnak az ellenőrök.

Miután a lejárt szavatosságú termékek kereskedelmi forgalomba kerültek, az állategészségügyi hatóságok mellett a többi hatóság is részt vesz annak ellenőrzésében, hogy valóban mindenütt lekerültek-e a polcokról az átdátumozott termékek - mondta az InfoRádiónak az élelmiszer-biztonsági hivatal főigazgatója.

Szeitzné Dr. Szabó Mária emlékeztetett arra, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján olvasható azoknak a boltoknak a listája, ahova tudomásuk szerint kiszállítottak az átcímkézett árukból.

Azonban nem csak ezeket az üzleteket, hanem más olyan helyeket - piacokat, alkalmi árusokat, vásárcsarnokokat - is ellenőriznek, ahol felbukkanhatnak az áruk.

Az állategészségügyi hatóság a Vám- és Pénzügyőrséggel közösen élelmiszer-szállító kamionokat is ellenőriz, nehogy a már rendszeresen ellenőrzött raktárakat kikerülve újabb lejárt termékek kerülhessenek forgalomba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást