Kihallgatták a M.E.G.A. cégcsoport tulajdonosát

InfoRádió / MTI
2006. december 13. 20:42
Budapesten kihallgatták a közelmúltban élelmiszer-hamisítási gyanúba keveredett M.E.G.A. cégcsoport tulajdonosát. A Magyar Televízió beszámolója szerint Stephan Fischert tanúként idézték be, de a csaknem öt órás meghallgatásról már gyanúsítottként távozott.

Az osztrák férfi azt mondta: cége soha nem hozott forgalomba rossz minőségű árut, nem importált lejárt szavatosságú terméket, kizárólag egy német világcég legjobb minőségű áruival kereskedett.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője megerősítette, hogy kihallgatták a M.E.G.A. cégcsoport tulajdonosát, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket.

Közzétették a listát

Közben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a hamisított minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idővel jelölt élelmiszerek listáját.

A tárca honlapján olvasható felsorolásban (pdf-formátum) húskészítmények, tejtermékek, lekvárok, gabonapelyhek, bioélelmiszerek, valamint instant levesek és készételek is szerepelnek.

A minisztérium hangsúlyozza: a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás megtiltotta a M.E.G.A. Trade cégcsoport raktáraiban talált élelmiszerek forgalmazását, és elrendelte azok begyűjtését.