Hol parkolhatnak a képviselők - az elvben már megállapodtak

InfoRádió / MTI
2006. december 13. 16:09
Elvi megállapodás született Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Rogán Antal V. kerületi polgármester között a képviselők parkolása ügyében.

A kerületi vezető azt mondta: egyetértettek abban, hogy a politikusokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi emberre, ezért az Országgyűlés jövőre már csak annyi parkolót vesz igénybe a Képviselői Irodaház előtt, amennyit ki tud gazdálkodni.

Szili Katalin közölte: megpróbálják biztosítani a parkolási lehetőséget az ott dolgozóknak, de egyelőre nem tudja, hány parkolóhelyet tartanak fenn a jövőben.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: januárban folytatják az egyeztetést, amelyre meghívják a főváros illetékeseit is.

Rogán Antal az InfoRádióban elmondta: mivel a képviselők által eddig használt 117 parkolóhely közül az Országgyűlés csak 35-40-et tud megváltani, ezért a több mellé januártól parkolóóra kerül.

A kerületi polgármester azt is elmondta: a parkolóhelyek megváltása 20 millió forintjába került egy évben a parlamentnek.

A Belváros polgármestere a közelmúltban jelentette be, hogy megszüntetné a közintézmények V. kerületi ingyenes parkolási gyakorlatát. Rogán Antal szerint a Belvárosban több mint tíz szervezet használja jogellenesen a közterületet.