Újsághirdetésben keres befektetőt a Fradi

Infostart
2006. december 12. 07:05
A Népszabadság azt írja, hogy a kancellária két szervezete összeveszett azon: ki vegyen a rendőrségnek és a határőröknek új rádiókat. Az eljárás nem ért véget, és emiatt Magyarország könnyen bukhat pár millió euró uniós pénzt.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy három évvel ezelőtt megállapított, mesterségesen alacsony értékhez közeli áron kívánja eladni Molnár Gyula szocialista polgármester a kerület egyik legértékesebb ingatlanegyüttesét az MSZP-hez közel álló Leisztinger Tamás vállalkozónak.

A XI. kerületi Fidesz szerint ez a döntés az önkormányzat érdekeinek súlyos sérelmével járna, és jelentős vagyoni hátrányt okozna a kerületnek.

Az index.hu-n olvasható, hogy a világhírű Four Four Two című futballmagazin cikkében keres befektetőt a Ferencvárosnak Dámosy Zsolt klubelnök.

A klubvezér szerint egy mágnás menthetné meg a klubját, amiben biztos siker rejlik: "Ha van valahol egy kövér nagybácsi egy nagy szivarral, örömmel várjuk. A Fradi olyan, mint egy szivárgó gázpalack, könnyedén lángra lobbanhat."

A Világgazdaság arról számol be, hogy az EU-ban Málta után Magyarországon adja a legtöbb pénzügyi támogatást az állam a gazdasági szféra szereplőinek a GDP arányában. Egyebek mellett ez derül ki az Európai Bizottság által nyilvánosságra hozott szubvenciós eredményjelző legújabb kiadásából.

Eszerint hazánkban az üzleti szféra 1,6 milliárd eurónyi állami támogatásnak örvendhetett 2005-ben, ez a GDP 1,83 százaléka. A számot ráadásul a vasúti közlekedésre fordított támogatások nélkül számolták ki a brüsszeli korifeusok.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy nagy cégek is érdeklődnek a legnépszerűbb magyar, Puskás Ferenc nevének használata iránt. Konkrétumokat a jogtulajdonos család szóvivője egyelőre nem árult el.

A portfolio.hu arról ír, hogy a legtöbb piaci szereplő a budapesti Belváros felértékelődéséről beszél, és feltétlenül jó befektetésnek tartja a belvárosi lakások vásárlását.

A Belváros szívében, az V. kerületben az ingatlant vásárlók mintegy fele külföldi állampolgár, és ez az arány a kerületben kivételesnek számító újépítésű projektekben még magasabb.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást