Nem tart már sokáig a decemberi tavasz!

Infostart
2006. december 8. 15:28
Megdőlt a napi melegrekord, a Dunántúl egyes részein 17-18 fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: szombat délután egy hidegfront érkezik, és a jövő héten legfeljebb 5 fok lesz.

Molnár László emlékeztetett arra, hogy az eddig érvényes december 8-ai rekordot Kalocsán mérték 1915-ben, 16,2 Celsius fokot. Most viszont a Dunántúl nyugati és déli részein több helyen is 17-18 fokot mutattak a hőmérők.

A következő tíz napban ugyan továbbra is az átlagosnál enyhébb időre van kilátás, de nem olyan rekord közeli hőmérsékletekkel, mint pénteken és szombaton.

Szombat délután egy hidegfront érkezik, ennek hatására 6-8 fokkal csökken a hőmérséklet. Jövő hét közepén már csak 5 fok körül lesz a csúcshőmérséklet, reggel fagyni is fog - tette hozzá az OMSZ munkatársa.

Molnár László hangsúlyozta: egyelőre nem tudják előre jelezni, milyen lesz a következő hónapok időjárása, és a tapasztalatok alapján sem lehet biztosat mondani.

Valamikor teljesen visszájára fordul az időjárás, kemény hideg jön január-februárban, ahogy az előző télen történt. De az elmúlt száz évben három-négy olyan tél is akadt, amikor az ország síkvidéki területein nem volt összefüggő hótakaró - fűzte hozzá a szakember.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást