Három kérdésben nem enged az MSZP

InfoRádió / MTI
2006. december 8. 13:28
Nem közeledtek az álláspontok Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessé jelölésével összefüggésben a főpolgármester és az MSZP budapesti elnöke között.

Az MSZP budapesti elnöke elmondta: a szocialisták kitartanak Gy. Németh Erzsébet mellett, Demszky Gábor pedig bizalom hiányára hivatkozva továbbra sem fogadja el a szocialista politikust.

Molnár Gyula közölte azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén a bizottsági struktúrát meg kívánják szavazni a város működőképességének megőrzése érdekében.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a döntést a koalíciós partner SZDSZ-szel és nem az ellenzékkel kívánják meghozni. Ugyanakkor hozzátette: a szocialisták várhatóan három olyan kérdést nem szavaznak majd meg, amelyet az SZDSZ szorgalmazott.

Molnár Gyula elmondta: ha a szocialistákon múlik, nem kerül a gazdasági-tulajdonosi bizottsághoz a közműcégvezetők kinevezése-felmentése, a szocialista Somlyódy Csaba nem lesz a kiemelt fejlesztések, a szabaddemokrata Szolnoki Andrea pedig az egészségügyi bizottság elnöke.