Zsarolják a Belvárost a politikusok?

Infostart
2006. december 7. 19:28
A Parlament és a Képviselő Irodaház környéki parkolási rend rendezését szorgalmazza az V. kerület polgármestere a házelnöknek írt levelében. Rogán Antal az InfoRádiónak azt mondta: kormánypárti képviselők az V. kerület számára szánt kormányzati pénzekből vonnák el a parkolóhely-megváltási díjat.

Belváros-Lipótváros polgármestere közölte: a bürokrácia jogsérelméről van szó, az Országgyűlés környékére legalább ezer parkolási engedélyt adtak ki, de ennél lényegesebb kevesebb hely van.

Rogán Antal azt kérte a parlament elnökétől, hogy döntsék el, mennyi parkolóhelyet akar igénybe venni az Országgyűlés hivatala. A politikus ugyanezt megkérdezi más kormányzati hivataloktól is.

Az igényelt parkolási helyek száma alapján állapodjanak meg a parkolási társasággal a díjfizetési kötelezettségről, és rendezzék a helyzetet jogi és anyagi értelemben is. Ha pedig fizetős parkolóhelyen parkolnak, fizessenek ugyanannyit, mint mindenki más - tette hozzá a kerület vezetője.

Rogán Antal beszámolt arról, hogy több országgyűlési képviselőtársa is megkereste azzal, miszerint kormánypárti képviselők olyan módosító indítványokat nyújtanak majd be, amellyel a parkolóhely megváltására szükséges 60 millió forintot az V. kerülettől csoportosítanák át.

A polgármester hangsúlyozta: új mélygarázst kellene építeni a Kossuth tér környékén, akár magánberuházásban is, ahogy a Szabadság téren történt.

Szili: nem kaptam tájékoztatást

Jobban örültem volna, ha Rogán Antal nyílt levél helyett közvetlenül hozzám fordul ebben az ügyben - reagált a házelnök.

Szili Katalin hozzátette: hivatalosan eddig semmilyen tájékoztatást nem kapott az V. kerületi polgármestertől a parkolási problémákról.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: nem kér kiváltságokat a parlamenti képviselők számára, de azt szeretné, hogy az egyeztetés a megfelelő módon történjen, és partnernek tekintsék.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást