Fidesz-SZDSZ-fellépés a szocialistákkal szemben

Infostart
2006. december 7. 12:25
A kerületi Fidesz és SZDSZ közös sajtótájékoztatóján jelentette be: a kőbányai önkormányzat a csőd közelébe került. Közölték: a városrész egymilliárd forintos hitelfelvételre kényszerül, hogy a januári kötelezettségeit teljesíteni tudja.

"A kőbányai önkormányzat csődközeli állapotban van, az MSZP-s polgármester újabb egymilliárd forintos hitelt kíván felvenni a meglévő kétmilliárdos működési hitel mellé ahhoz, hogy a januári fizetési kötelezettségeknek eleget tudjunk tenni" - mondta Kleinheinz Gábor, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

A képviselő közölte: a korábban felvett pénz az év végéig elfogy, és az újabb egymilliárd is csak március végéig lenne elég a bérek kifizetésére és az egyéb önkormányzati feladatok finanszírozására.

A kőbányai önkormányzatnál a két megválasztott SZDSZ-es képviselő a Fideszt támogatja a tizenkét MSZP-s és a szintén baloldali polgármester ellenében.

Céljuk, hogy ráébresszék azokat, akik az elmúlt években a pénzügyeket intézték, hogy vállalják a felelősséget a jelenlegi nehéz helyzetért.

Az InfoRádió megkereste Verbai Lajost, a kerület polgármesterét, aki közleményben tudatta, hogy az újabb hitelfelvételre azért van szükség, hogy áthidalják az idei hárommilliárd forintos bevételkiesést, amely nem szerepelt a költségvetésben. A közlemény szerint nem igaz, hogy a kerület csőd közeli állapotban lenne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást