Mobil a szalonnában, a pulykacombban

Infostart
2006. december 6. 20:32
Mobiltelefon a szalonnában, a füstölt pulykacombban, kenyérbe sütve. A családtagok igen leleményesek, ha arról van szó, hogy bejuttassanak egy mobil a fogva tartott rokonuknak a börtönbe. A felügyelők hetente 20 telefont találnak a raboknál.

Idén eddig 996 mobiltelefon került elő a büntetés-végrehajtási intézetekben. A szervezet szóvivője az InfoRádióban elmondta: nem kizárt, hogy az intézmények alkalmazottainak közreműködésével juttatják be ezeket. A legtöbbször azonban csomagban csempészik be a telefonokat.

Az ország 33 büntetés-végrehajtási intézménye közül 18-ban van csomagvizsgáló. A többiben kézi fémkeresővel vizsgálják át a csomagokat. A mobilokban azonban egyre kevesebb fém alkatrész van, így ezzel a módszerrel gyakran nem találják meg.

A küldeményt ki is bontják a fogvatartott jelenlétében, a rokonok azonban egyre leleményesebbek - mondta Yazbekné Szabó Katalin. Találtak már mobiltelefont fóliázott füstölt pulykacombban, kenyérbe sütve, borotvahabban, uborkás üvegben, plüssállatban, szalonnában és vajban is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást