Megbénították a forgalmat a Gyurcsány távozását követelők

InfoRádió / MTI
2006. december 5. 21:15
Szinte teljesen megbénult a Belváros forgalma kora este az Erzsébet térről a Markó utcába vonuló több mint félezernyi kormányellenes tüntető miatt.

A Bajcsy-Zsilinszky út Nyugati tér felé vezető oldalát a rendőrök a forgalom elől teljesen lezárták, a "politikai foglyok" szabadon bocsátását követők menetét több száz rendőr biztosítja.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében vonuló demonstrálók "Amnesztiát!", "Gyurcsány takarodj!", "ÁVH", illetve "Börtönbe!" szavakat skandálta, miközben a közúti forgalmat megbénítva vonult a Markó utcában lévő bíróság, illetve a közelében lévő büntetés-végrehajtási intézetek felé, hogy a szerintük ártatlanul letartóztatottak szabadon bocsátását követelje.

A vonuló tömeg Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtat, közöttük több tucatnyi fekete ruhát viselő szkinhed kormányellenes jelszavak skandálására biztatja a tüntetőket.

A menet elején egy nyitott platójú kamion halad, amelyről időnként "nemzeti érzelmű" zenék szólnak.

Az "Ébresztő!", "Ébresztő!" szavakat is skandáló tömeg mellett ellentétes irányban elhaladó autósok többsége szidja a kormányellenes tüntetőket, néhányan leköpték a rendőrségi sorfallal biztosított, vonuló embereket, ezért a tömegből tojással is megdobálták a szidalmazók járműveit.