Az MSZP nem tágít, de várja az ajánlatot

InfoRádió / MTI
2006. december 4. 12:39
A fővárosi MSZP továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes legyen, de olyan kompromisszumot elképzelhetőnek tart, hogy a szocialista képviselő a szóban forgótól eltérő területet felügyeljen - jelentette ki Molnár Gyula budapesti elnök.

Várja a fővárosi koalíciós partner ajánlatát az MSZP - jelentette ki a párt budapesti elnöke a főpolgármester-helyettes személye körül kirobbant vita kapcsán.

"A terület ügyében hajlandók vagyunk újra tárgyalni, a személy ügyében nem, nem mi állítottuk elő ezt a helyzetet, tehát nekünk kell kapnunk ajánlatot" - mondta Molnár Gyula, aki közölte: hajlandóak irányítani akár az egészségügyet is.

Gy. Németh Erzsébet a hét végén cáfolta Demszky Gábor főpolgármester korábbi kijelentését, amely szerint a szocialista politikus polgármester-helyettesként az egészségügyet felügyelné és ebben októberben megegyeztek.

Demszky Gábor november 28-án emelt vétót Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelöltsége ellen. A szocialista frakció vezetőjének, Steiner Pálnak írt levelében közölte: élni kíván a törvényben meghatározott jogával, és arra kérte az MSZP-t, jelöljön más politikust humánpolitikai főpolgármester-helyettesnek.

Molnár Gyula a távirati irodának hétfőn arról beszélt, továbbra is barátságtalan lépésnek tekintik azt, hogy a koalíciós megállapodás lezárását követően, annak aláírása előtt Demszky Gábor főpolgármester vétót emelt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelölése ellen. "Mi bármikor le tudunk ülni tárgyalni, várjuk az ajánlatot" - mondta Molnár Gyula.