Félpályás útlezárások a 86-os főút forgalomnövekedése miatt

InfoRádió / MTI
2006. december 2. 09:24
Félpályás útlezárásokkal tiltakozik 12 település lakossága szombaton reggel 8 órától délután 16 óráig az elviselhetetlenné vált forgalomnövekedés miatt a 84-es és 86-os főutak körforgalmú kereszteződésénél.

"Egyszerre több irányból is lassítjuk majd a forgalmat, az egyre elviselhetetlenebbé váló forgalomnövekedés miatt" - mondta előzetesen Sátory Károly, a demonstráció egyik szervezője.

A 86-os főút Vas megyei és Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán nem ez az első forgalomlassító demonstráció, amellyel megpróbálják az út mentén élők problémájukra irányítani a figyelmet. A megmozdulást a Levegő Munkacsoport is támogatja.

"Ezúttal nem hívtunk politikusokat, hiszen korábban sem voltak hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni velünk, a közvélemény figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy az ígéretek ellenére máig sem történt semmiféle előrelépés a helyzetünk megoldása érdekében" - hangsúlyozta Sátory Károly.

Az érintett falvak és Répcelak város lakói azt szeretnék elérni, hogy addig is történjen valamilyen érdemi intézkedés, amíg megépül a településeiket elkerülő út. Javasolták például, hogy a kamionforgalom csökkentése érdekében a szakaszon vezessenek be útdíjat.