A tanároknak befellegzett

Infostart
2006. november 30. 07:11
A Népszabadság arról ír, hogy a közalkalmazottak zöme kiszorul a gázártámogatásból. Akinek egyetemi végzettsége van és dolgozik már pár éve, szinte biztosan elveszíti a kompenzációt.

Egy pályakezdő pedagógus házaspár még éppen hogy kaphat jövőre gázártámogatást, ám ha munkaviszonyuk harmadik éve után vannak, könnyen előfordulhat, hogy épp a havi négyezer forintos étkezési utalvány löki ki őket a rendszerből.

Ha egy gyerek vagy más eltartott nincs a két pedagógus háztartásában, és már legalább hat éve dolgoznak, az életkorral növekvő alapbérnek és a különböző tanári pótlékoknak, étkezési jegynek köszönhetően ők már nem részesülhetnek a gáz vagy a távfűtés árának támogatásában. Akárcsak az egyedülálló tanárok, tanítók.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a romániai Transgold Rt. képviselői szerint minimálisra csökkent az esélye, hogy a magyar állam behajtsa kártérítési követelését a hat évvel ezelőtti tiszai ciánszennyezést okozó vállalattól. A cég vagyonát a napokban egy brit-kazah cég vásárolta fel; a felperes magyar állam pedig nem került fel a hitelezők listájára.

Napi Gazdaság információi szerint változik a magyar családjog. A lap úgy tudja: jelentős változások várhatók a házassági vagyonjog, az élettársi jogviszony, a szülők és gyermekek kapcsolata, valamint az örökbefogadás kérdéseiben.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, felgyorsulhat jövőre az analógról a digitális földfelszíni műsorszórásra és -vételre való átállás Európában. Több EU-tagállam a kísérleti után elindítja az állandó digitális sugárzást, és a tervek szerint lesznek olyanok is, amelyek végleg átállnak az új technológiára.

A felszíni sugárzás gyors terjedésében több szereplő is érdekelt. A kormányok számára a felszabaduló analóg csatornák frekvenciakapacitásának értékesítése hatalmas pénzekkel kecsegtet. A tévéállomások a kínálatuk és a hirdetési bevételeik növelésére számítanak, a fogyasztók pedig az adótornyokból - várhatóan nagyrészt ingyen - sugárzott adások többszöröződését várják

A portfolio.hu arról ír, hogy kimagaslóan sokat költünk gyógyszerre, emiatt az elmúlt évtizedben rendre túlszaladt a gyógyszerkassza.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást