Összeomlott a János Kórház patológiai osztálya

Infostart
2006. november 29. 17:31
Nyolcan távoznak a Szent János Kórház kilenc patológusából, és jobb fizetést kínáló kórházakba vagy a magánszférába mennek dolgozni - jelentette be a kórház patológiai osztályának felmondott osztályvezető főorvosa.

Bodó Miklós az InfoRádióban közölte, már másfél éve jelezték a vezetőségnek, hogy óriási gondok vannak a fizetésekkel, most pedig bekövetkezett, ami várható volt: a sorozatos felmondások után a szükséges tizenegy helyett csak két asszisztens maradt az osztályon, ahol 10-12 ezer szövetmintát dolgoztak fel évente.

Ez lehetetlen helyzet, jelentősen növeli a tévedés veszélyét, ezért a kilenc patológusból nyolcan úgy gondoltuk, hogy nem vállaljuk tovább a felelősséget az osztály munkájáért, és közöltük a menedzsmenttel a távozásunkat - tette hozzá a főorvos.

Bodó Miklós elmondta azt is: mivel a patológusi hiányszakmának számít, mindenki kiváló munkahelyet kapott. Volt kollégái egy másik fővárosi kórházban több mint kétszeresét keresik eddigi fizetésüknek.

Az odafigyelés hiánya

A szakember szerint az osztály megszűnése nehézséget okozhat a műtéteknél, például, ha a sebészek, nőgyógyászok elakadnak, és nem tudják megállapítani, hogy jó- vagy rosszindulatú daganatról van szó.

Bodó Miklós úgy vélte, hogy a probléma nem függ össze az egészségügyi reformmal, a lehetetlen állapotok az odafigyelés hiánya miatt alakultak ki.

Nem lehet megélni 90-95 ezer forintból - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást