Lendvai Ildikó keményen kritizálta a köztársasági elnököt

Infostart
2006. november 29. 07:05
Október 23-án a rendőrség törvényesen lépett fel az engedély nélkül tüntetőkkel szemben, de egy jogos fellépésen belül is történhetnek túlkapások. Ez a két állítás azonban egyszerre igaz - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó, hozzátéve, hogy aki csak az egyikről beszél, akkor nem a teljes igazságot mondja. Az MSZP frakcióvezetője szerint Sólyom László egy hétvégén megjelent interjújában csak az egyikről beszélt.

"Október 23-án és mindig, az engedély nélkül demonstrálókkal szemben a rendőrségnek fel kell lépnie, a fellépés maga tehát törvényes. De egy törvényes okú fellépésen belül is történhetnek elfogadhatatlan lépések" - jelentette ki Lendvai Ildikó, kiemelve ugyanakkor, hogy ez a két állítás egyszerre igaz.

" Ha valaki csak az egyiket mondja, legyen bármelyik oldalon, akkor úgy gondolom, hogy nem a teljes igazságot mondja, és minél feljebb vagyunk posztban ez annál veszélyesebb lehet" - hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető.

"A köztársasági elnök úr most az általam szükségesnek ítélt két mondat közül az egyiket mondta" - vélekedett Lendvai Ildikó, annak kapcsán, hogy Sólyom László a Népszabadság hétvégi számában megjelent interjúban azt mondta: "a budapesti rendőrfőkapitány olyan hangot használt október 23-a után, amely a Kádár-rendszer hangja", és ilyen 16 éve nem hallott.

Az ügyészség vizsgálatot folytat minden olyan feljelentés ügyében, ami az október 23-i rendőri fellépés kapcsán érkezett - emlékeztetett Lendvai Ildikó, aki úgy vélte: egy ilyen eseményben szinte elkerülhetetlen, hogy túlkapások történjenek. "Tehát valahány esetben - gondolom én - ez kimutatható lesz" - fogalmazott a szocialista frakcióvezető.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást