A kamerák más kerületekbe üldözték át a pestlőrinci bűnözőket

Infostart
2006. november 29. 14:40
Egy év alatt 75 százalékkal csökkent a bűnözés a XVIII. kerületben a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően - mondta az InfoRádiónak Béres László kerületi rendőrkapitány. Az elriasztott bűnözők a szomszéd kerületekbe helyezték a székhelyüket, ahol ezért szintén megkezdték a kamerák kiépítését.

A XVIII. kerületben először a Havanna lakótelepre telepítettek térfigyelő rendszert, amely 2002 októberében kezdte meg működését, és egyetlen év alatt döbbenetes csökkenést hozott a bűncselekmények számában - közölte a kerületi rendőrkapitány.

Béres László szerint az évi 980-ról egyetlen év alatt 107-re csökkent a bűncselekmények száma.

Javult a bűncselekmények felderítésének aránya is: míg korábban a 980 esetnek csupán 10 százalékát tudták felderíteni, most 107-ből 78-at sikerült megoldaniuk, ami csaknem 73 százalékos sikert jelent.

A lakótelepekről ily módon "kiszorított" elkövetők azonban nem a kerület kertvárosi részébe, hanem a szomszédos kerületekbe költöztek át.

Így a XVIII. kerületi térfigyelő rendszer kiépítése egy egész bekamerázási hullámot indított el a XIX., a XXIII. és a XVII. kerületben - tette hozzá a rendőrkapitány.

Béres László szerint Budapesten minimum 60 százalékos lefedettséget lehetne hosszabb távon biztosítani. Jelenleg a főváros területének 10 százalékát látják a térfigyelő kamerák.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást