Sztrájkolnak, de még nem tudják, ki ellen

Infostart
2006. november 28. 10:49
Érdekes helyzet állt elő a Központi Adatfeldolgozó és Nyilvántartó Hivatalban. A dolgozók ugyanis hétfőn sztrájkba kezdtek a kilátásba helyezett létszámleépítések miatt, azonban mára kiderült, hogy a szakszervezet nem a megfelelő féllel tárgyalt.

Az Alkotmánybíróság november 21-ei határozatában megsemmisítette azt a kormányrendeletet, amely szerint az adatfeldolgozó a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozik.

Ennek értelmében a hivatal a rendészeti miniszter felügyelete alá került - mondta el az InfoRádióban a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára.

A határozat még nem jelent meg, a MeH-nek azonban tudnia kellett arról, mégsem tájékoztatta az érdekvédelmi szervezetet - mondta Bárdos Judit.

A szakszervezet ezért most keresi az új tárgyalópartnerét, és bízik abban, hogy a rendészeti tárca vezetőjét le tudják beszélni a leépítésről.

A Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal Róna utcai központi géptermében hétfő 19 óra óta nem frissítik az adatokat.

Az akciójukkal a több mint 50 százalékos elbocsátás ellen tiltakoznak, amelynek során nyolc embert küldenének el az adatfeldolgozóból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást