Gergényi: a bizottság ráért, az MTV-nél viszont azonnal kellett dönteni

InfoRádió / MTI
2006. november 28. 10:59
Nyilvánosságra hozta a rendőrség Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak a Magyar Televízió székházánál történt rendbontással összefüggő rendőri jelentésre adott válaszát és a bizottsági viszontválaszt.

A budapesti rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: a jelentésből kiderül, hogy annak célja egy előre felállított hipotézis igazolása volt.

Gergényi Péter hozzátette, hogy az anyagban nem érveket, hanem sztereotípiákat sorakoztattak fel.
Közölte: a rendőrség sem a titkosszolgálatoktól, sem más társszervezetektől nem kapott információt arról, hogy vannak 50 éve nem látott veszélyei a szeptember 17. és 19. között kialakult helyzetnek.

Gergényi Péter hangsúlyozta: a vizsgálóbizottságnak két hónap állt rendelkezésre a jelentés elkészítésére, az MTV székházánál viszont azonnal kellett dönteni, ráadásul a többi biztosított helyszín - így például a Kossuth tér, a Köztársaság tér, a Képviselői Irodaház, a miniszterelnök lakóhelye és a Köztársasági Elnöki Hivatal - védelmét sem lehetett gyengíteni.

Gergényi Péter válaszára reagálva a jelentést készítő bizottság visszautasította, hogy a munkájával bárki által megfogalmazott elvárásoknak akart megfelelni.

A testület hangsúlyozza: a jelentést kizárólag a dokumentációk, a meghallgatások és a helyszínbejárások alapján készítette el, és megállapításait fenntartja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szijjártó Péter a jelentésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást