Bajnai: az első pályázatokat az EU áldása nélkül is kiírják

Infostart
2006. november 28. 15:23
A kormány csak áprilisban tudja elkészíteni azt az akciótervet, amely a következő két év egyedi fejélesztési programjait tartalmazza. Ennek ellenére az Országos Területfejlesztési Tanács kedd délelőtti ülésén Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos azt ígérte, hogy 2007 első negyedévében ki fogják írni az első pályázatokat az Új Magyarország Fejlesztési Terven belül.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint az elmúlt hetekben a társadalmi viták során előkészítették a regionális operatív programokat, amelyeket még decemberben elküldenek az Európai Unióhoz.

Bajnai Gordon az Országos Területfejlesztési Tanács ülésén azt mondta: Brüsszel 3-4 hónap alatt bírálja el ezeket, így végleges akciótervet áprilisig valószínűleg nem tudnak készíteni.

Ez azonban - mint mondta - nem tartja vissza őket attól, hogy egy-két konkrét, Brüsszel által nem vitatott intézkedés keretében már a jövő év első negyedében elindítsanak pályázatokat.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos közölte: a konkrét pályázati kiírásoknál a Regionális Fejlesztési Tanácsok tesznek javaslatokat a fontossági sorrendre.

Bajnai Gordon a célterületek közül kiemelte a kistelepülések, a falvak, a turizmus és a kultúra fejlesztését, amelyek, mint mondta, megtalálhatóak a különböző operatív programokon belül.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást