A Lánchídnál lehet az ingyenes műjégpálya

InfoRádió / MTI
2006. november 28. 17:07
Biztonsági okokból új helyszínre, a Lánchídhoz, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóra kér területhasználati engedélyt a Miniszterelnöki Hivatal az ingyenesen használható műjégpályához - közölte a kormányszóvivői iroda.

Nem az eddigi helyszínen, a Parlamentnél, hanem várhatóan a Lánchíd pesti hídfőjénél lesz várhatóan az ingyenes műjégpálya - közölte a kormányszóvivői iroda.

A hivatal november 20-án tette közzé a Parlament előtti jégpálya kialakítására és működtetésére vonatkozó egyszerűsített közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól kért, és november 22-én beérkezett állásfoglalás szerint azonban a rendőrség biztonsági okokból nem javasolja, hogy idén is a Kossuth téren alakítsák ki a műjégpályát.

A Miniszterelnöki Hivatal a rendőrség kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy a Parlament előtti jégpályával kapcsolatos ajánlati felhívását - a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően - visszavonja, és tárgyalásos közbeszerzési eljárást indít "Jégpálya a Lánchídnál" címmel.

A közgyűlés hozzájárulása esetén december 23-tól január 2-ig lesz látogatható a Lánchídnál az ingyenes, 25-ször 45 méteresre tervezett műjégpálya.