Dugódíj és ingyenes buszjárat a fővárosi zsúfoltság ellen?

Infostart
2006. november 27. 07:14
A Nagymező utcába tervezett mélygarázs építésének leállítását kezdeményezi a Fidesz VI. kerületi elnöke. Illés Zoltán azt mondta: a 350 férőhelyes garázs nem oldaná meg a közlekedési problémákat, és még nagyobb forgalmat vonzana a kerületbe, miközben megszüntetnék a felszíni parkolókat, és kivágnának 34 védett platánfát.

Az ellenzéki politikus szerint az építkezés hétfőre tervezett megkezdése törvénybe is ütközik, mert nem tájékoztatták előzetesen a lakosságot, és nem mérték fel a házak állagát sem.

A mélyben végzett munkák veszélyeztetnék az épületeket, és a tél közepén bolygatnák meg a gázvezetékeket - tette hozzá.

A Fidesz VI. kerületi elnöke úgy tudja: a helyi lakók az ügyészséghez fordultak az ügyben, ami halasztó hatályú, és jelezték azt is, hogy állampolgári engedetlenségi mozgalmat kezdenek, ha tiltakozásuk ellenére megkezdődik az építkezés.

Illés Zoltán szerint a megoldást az jelentené, ha a mélygarázst a Felvonulási téren hoznák létre, onnan pedig ingyenes buszjáratokkal juthatnának be az autósok a belvárosba.

A politikus hozzáfűzte: a belvárosban dugódíjat kellene bevezetni, mert az Londonban is megoldotta a közlekedési problémákat. Csak az itt lakók hajthatnának be ingyenesen, másoknak jelentős összeget kellene fizetni ezért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hantos Enikõ a mélygarázs építésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást