Példátlan és diszkriminatív a kormány terve?

Infostart
2006. november 25. 08:01
Magyar akadémikusok egy csoportja szerint Európában példa nélküli és diszkriminatív szabályozás készül Magyarországon a géntechnológiai törvény módosításáról szóló javaslattal, amit a kormány ötpárti megállapodás alapján, a héten elfogadott.

Fésüs László akadémikus, a levél egyik aláírója, a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrumának elnöke úgy vélekedett az Inforádió kérdésére: a génmódosítás nem veszélyezteti a lakosság egészségét.

Elmondta azt is: az Egyesült Államokban nem tiltják ezen élelmiszerek árusítását. Hangsúlyozta: meg kell találni a kompromisszumot a teljes tiltás és a korlátlan alkalmazás között.

A haladás kockázattal jár

A haladás kockázatai nem szabad, hogy eltérítsék a tudósokat és a társadalmat a haladó technológiáktól - mondta az InfoRádiónak az ELTE Biológiai Fizikai Tanszékének tanára.


A pánikelmélet kidolgozójaként nemzetközi hírű Vicsek Tamás professzor úgy véli: az akadémikusok levele az országgyűlési képviselőkhöz nemcsak a génmódosított növénytermesztés mellett foglal állást, hanem a fejlődés és a korszerű életszemlélet mellett is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást