Navracsics: erősek, toleránsak és jók vagyunk

Infostart
2006. november 25. 11:57
Október 1-je új fejezetett nyitott a Fidesz történetében. Az, hogy az önkormányzati választási győzelemnek lesz-e folytatása, "csak rajtunk múlik" - jelentette ki a párt frakcióvezetője a Fidesz győri rendkívüli kongresszusán.

A Fidesz ma Magyarország legerősebb pártja - mondta Navracsics Tibor.
A Fidesz erejét igazán az adja, hogy Magyarország legszínesebb, legtoleránsabb pártja, amelyet a polgári Magyarország eszméje, nem pedig az ellenfél gyűlölete tart össze - tette hozzá.

Erősek, toleránsak és jók vagyunk - szögezte le Navracsics Tibor.

A hazugság, a gyűlölet és az irigység politikáját hozta a szocialista kormányzás - jelentette ki a Fidesz frakció vezetője.

Hozzátette: a kormány minden eszközt alkalmazhatónak tartott ahhoz, hogy megakadályozza a polgári oldal hatalomra kerülését.

Gyurcsány Ferenc miatt szégyenkeznünk kell a világ előtt - mondta.

A frakcióvezető úgy vélekedett, nincsen ma olyan társadalmi réteg, amelyet nem próbáltak volna meg a szocialisták kijátszani egy másik ellen.

Gyurcsány Ferenc hozta el a hazugság, az irigység és a gyűlölet politikáját. Ezért mondjuk, Gyurcsány Ferenc a magyar politikában persona non grata - jelentette ki Navracsics Tibor.

Hozzátette: az elmúlt négy és fél évben mindennapossá vált a független intézmények elleni gátlástalan támadás.

Navracsics Tibor úgy vélekedett, hogy a szabadságjogok is válságba kerültek.

"Ami szeptember 18. óta történik, az a polgári Magyarország legsötétebb oldala" - tette hozzá.

A frakcióvezető szerint a nemzetközi megfigyelők is kétesnek tartják a demokrácia magyarországi állapotát.

A Fidesznek kötelessége az aktív részvétel az Országgyűlésben és az önkormányzatokban a demokrácia stabilitása érdekében - mondta.

A jövő évi költségvetés a leszakadás büdzséje lesz - jelentette ki Navracsics Tibor.

Az önkormányzatok feladata, hogy megpróbálják tompítani a megszorításokat. Helyi szinten tudjuk bebizonyítani, hogy kormányképesek vagyunk - közölte a politikus.

"Nagyok lettünk, sokszínűek lettünk, erősek lettünk. (...) Párbeszédet kell kezdenünk arról, milyen Magyarországot képzelünk el" - tette hozzá.

Navracsics Tibor javaslatot tett arra, hogy a párt januártól havonként kezdjen vitát négy értékről, amelyek a jövő alapját jelenthetik.

Januárban beszéljünk az igazságosságról! Alakítsuk ki, mit várunk el akkor, amikor az igazságos társadalomról beszélünk - mondta.

A frakcióvezető javaslata szerint februárban az életminőségről, márciusban a közszolgáltatásokról, az állam feladatáról, áprilisban pedig a versenyképességről lesz vita.