Mesterlövész hatástalanított egy forró hegesztőpalackot

InfoRádió / MTI
2006. november 25. 17:55
Mesterlövész hatástalanított egy felforrósodott hegesztőpalackot a Pest megyei Õrbottyánban szombaton délután - közölte a váci tűzoltó parancsnok.

Szakszik Ákos tűzoltó alezredes elmondta, egy hétvégi ház kigyulladt garázsához kaptak riasztást. A tulajdonos a gépkocsiját hegesztette, amikor a lángra kapó benzin begyújtotta a garázst, a lángok később átterjedtek az egész épületre.

A kiérkező váci tűzoltók az oltás közben két gázpalackot hoztak ki az épületből. A garázsban tárolt egyik palackot mesterlövésznek kellett "kilőnie" a robbanásveszély miatt.

A tűzoltók azért kértek segítséget a rendőrség mesterlövészeitől, mert a hőkamerákon keresztül a palack belsejében "izzó gócot" láttak.

A palack belsejében elinduló láncreakciót ilyenkor már külső hűtéssel sem lehet megállítani, az egyetlen megoldás az, ha lyukat lőnek a tartályba - magyarázta az eljárást a tűzoltó parancsnok.

Mint mondta, ez a módszer 6-7 éve vált gyakorlattá a tűzoltóságnál. Utalt arra, hogy évente 40-50 hasonló esethez riasztják őket.

A tűzben személyi sérülés nem történt, a kár a mostani becsélesek szerint 8-10 millió forint.