Veszélybe kerülhet a Sportkórház

InfoRádió / MTI
2006. november 24. 18:07
Kérdéses a Sportkórház jövője, a létesítmény esetleges rehabilitációs intézetté történő átalakítása alapjaiban rengetné meg a 2008-as pekingi nyári játékokra kidolgozott felkészülési stratégiát - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülésén.

Berkes István, a Sportkórház főigazgatója elmondta, hogy csak kedden közli az egészségügyi kormányzat az intézménnyel összefüggő elképzeléseit.

A szakember hozzátette: a rehabilitációs intézetté alakítás azt jelentené, hogy sportorvosok, masszőrök, sportpszichológusok veszítenék el állásukat.

Ezzel párhuzamosan megszűnne az a lehetőség, hogy valamennyi olimpikon átessen azokon az éves szűréseken, amelyek elengedhetetlenek a sportolók egészségügyi állapotának megbízható feltérképezéséhez.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége úgy döntött, hogy a testület orvos tagjai, Gémesi György, Kamuti Jenő és Berkes István felkeresik az egészségügyi minisztérium vezetőjét és arra kérik, hogy a Sportkórházzal összefüggő döntéseket halasszák a pekingi olimpia utáni időszakra.