Molnár Lajos: "nem akarunk kórházakat bezárni"

Infostart
2006. november 23. 17:13
Az egészségügyi minisztert szerint a kormány arra van kényszerítve, hogy elkezdje a reformot, mert a rendszer igazságtalan. Molnár Lajos a Világgazdaság konferenciáján azt mondta: nem akarnak kórházakat bezárni.

Az egészségügyi rendszer a benne dolgozók és a vezetőik munkája eredményeként működik, ez már egy csoda önmagában is, de csak a túlélésért küzdhetett - mondta az egészségügyi minisztert a Világgazdaság konferenciáján.

Molnár Lajos szerint ebben a formában esély sincs arra, hogy változzon a rendszer, ezért kell gyorsan megvalósítani a reformot. A tárcavezető úgy vélte: magatartásváltozásra van szükség az ágazatban, tehát meg kell tanulni a szereplőknek a januártól életbe lépő új szabályokat. Elismerte, hogy ugyanakkor a reformban lehetnek hibák is.

"Nem lehet hiba nélkül ekkora változást megcsinálni, tévedni biztosan fogunk, de törvényi úton lehet javítani a hibákon. Fontos, hogy az egészségügyben lévő szakmai torzulásokat kiegyenlítsük" - mondta az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos kijelentett: "nem akarunk bezárni kórházakat, a kormány a saját hatáskörű intézményeivel kezdi, az karcsúbb lesz és kevesebb".

Az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott: a kórházi finanszírozás megváltoztatásának célja az, hogy ne kényszerüljön három beteget felvenni egy kórház azért, hogy megéljen, miközben csak két betegnek kellene abban az intézményben benn feküdni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást