Lehangoló állapotban Budapest legújabb uszodája - képgaléria!

Infostart
2006. november 21. 15:05
Kihasználatlan marad télen a Margitszigeten épített Széchy Tamás Sportuszoda, mert üzemeltetője nem téliesíthette. Az ehhez szükséges használatbavételi engedélyt várhatóan csak decemberre kapja meg a létesítmény.

A margitszigeti új uszodát legközelebb majd csak tavasszal lehet használni, amikor az időjárás megengedi - mondta el az InfoRádióban Tibor Tamás.

A Széchy Tamás Sportuszodát üzemeltető Rendezvénycsarnok Zrt. igazgatósági elnöke azt már nem tudta megmondani, hogy tavasszal mi lesz a létesítmény sorsa, ugyanis január 1-jével várhatóan a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Sportuszodák részlege veszi át a sportközpontot.

Reményei szerint jövő télen már "valamilyen európai színvonalú befedés után" nem kell bezárni az uszodát. A befedés a tervek szerint egy sátorral történne meg, amit idén azért sem lehetett megvalósítani, mert az uszoda átadás-átvétele még nem történt meg. Az úszó Európa-bajnokságra a létesítmény csak ideiglenes engedélyt kapott.

A beruházás egy nyitott uszodára szólt - szögezte le Tibor Tamás.


Az uszoda az EB idején (képgaléria)Az uszoda, amivel mindig csak baj volt

A Széchy Tamás Sportuszoda a nyári Európa-bajnokág előtti hetekben azért került az érdeklődés középpontjában, mert környezetvédő csoportok tiltakozása és a Duna magas vízállása miatt késett az építkezés.

AZ átadás végül az utolsó pillanatban megtörtént, az Európa-bajnokságot rendben meg is tartották, utána azonban ismét az uszoda - és annak környéke - került főszerepbe, a tereprendezés ugyanis meglehetősen sokat késett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást