Fidesz: ijesztően lúzerek voltak a rendőrök az MTV ostrománál

Infostart
2006. november 21. 18:20
A Fidesz szerint az MTV-székház ostromáról készült jelentés alapján távoznia kellene posztjáról a budapesti rendőrfőkapitánynak, az országos rendőrfőkapitány helyszínen eljáró helyettesének, a rendészeti miniszternek és a miniszterelnöknek is. Szijjártó Péter szóvivő "ijesztő lúzerségnek" nevezte a Szabadság téri rendőri akciót.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint nehezen elképzelhető, hogy egy jól irányított rendőri akció közepén a székházat védő rendőrök hátát társaik locsolják, vagy hogy a Kossuth tér és a Szabadság tér között a rendőrök eltévedjenek.

A politikus szerint a jelentés azt bizonyítja, hogy komoly hiányosságok voltak, sőt egyes esetekben a hozzáértés teljes hiánya jellemezte a rendőrség Szabadság téri intézkedéseit.

Bene László altábornagy, országos rendőrfőkapitány az ostrom idején végzett rendőri munkáról készített jelentés ismertetésekor kijelentette: a legdöntőbb momentum a tévé ostrománál az volt, hogy a helyszín parancsnokául kijelölt rendőrtiszt nem látta el megfelelően a feladatát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást