eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Sopront és Kőszeget is elérte a vírus

Harminc középiskolás betegedett meg egy soproni kollégiumban. Senki sem került kórházba, a megbetegedéseket a tünetek alapján feltehetően calici vírus okozta - közölte a soproni tiszti főorvos.

Amberger Erzsébet tájékoztatása szerint a hányással és hasmenéses tünetekkel jelentkező megbetegedés enyhe lefolyású, néhány nap alatt lezajlik. Az intézményt fertőtlenítik.

Elmondta azt is: az első két beteg törökországi útról tért haza a napokban. A hét közepéig egyébként kizárólag fiúk betegedtek meg, szerdán azonban már néhány kollégista lány is elkapta a betegséget.

Közben egy kőszegi idősotthon huszonkilenc lakója betegedett meg a calici vírus miatt, öten közülük kórházba is kerültek. Az intézményben - amelyben 80 embert látnak el - látogatási tilalmat vezettek be.

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikáján nem volt új calici vírusos megbetegedés. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban azonban újabb hat ember betegedett meg.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben egy új esetet jelentettek.

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikáján 91-en, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 43-an, a Szent Jánosban 38-an és az ORFI-ban heten betegedtek meg eddig a vírustól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×