Előkerült a Bakonyból eltűnt rakéta

Infostart
2006. november 15. 09:30
Megtalálták a bakonyi katonai lőtérről eltűnt páncéltörő rakétát, valamint elfogták a rakétát eltulajdonító férfit, a lőtér karbantartását végző cég egyik alkalmazottját.

A bakonyi katonai lőtéren harcászati gyakorlatot tartott a múlt csütörtökön egy szlovén lövészdandár, és egy fel nem robbant páncéltörő rakétát körbe kerítettek, majd a helyszínt szembetűnően megjelölték - közölte korábban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Honvédelmi Minisztérium médiaosztályának helyettes vezetője az InfoRádióban azt mondta: a szabályok szerint jártak el a rakéta őrzésekor. Kiss Dezső alezredes hozzátette: a rakéta lezárt katonai területen volt, így az emberekre az nem volt veszélyes. Épp ezért csak hétfőn mentek érte, addigra azonban a rakéta eltűnt.

A rakétát a lőtér karbantartását végző cég egyik alkalmazottja vitte el, de amikor hallotta a hírekben, hogy az eszközt keresik, vissza akarta vinni. Ez azonban nem sikerült neki, ezért a 8-as főúttól 1 kilométerre, a Kőris hegyen rakta le a páncélozott járművek ellen kifejlesztett eszközt.

Az eset kapcsán a honvédelmi miniszter felülvizsgálja a katonai objektumok őrzésvédelmének rendszerét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást