eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Alternatív bizottság vizsgálja az október 23-i rendőri fellépést

Alternatív bizottság létrehozását határozta el az október 23-ai történések vizsgálatára több jogász. Eközben a miniszterelnök által felállított bizottság tagja lett kedden Vörösmarti Mihály is, aki a rendszerváltozás előtt a Belügyminisztérium Forradalmi Rendőri Ezredének parancsnoka volt.

A Népszabadság szerint a megszorítások a karácsonyi vásárlók pénztárcáiban az idén nemigen hagynak nyomot, a kereskedők a korábbi rohamra készülnek. Az év végére jellemző akár 20 százalékos forgalombővülés után persze januárban akár 30-40 százalékos visszaesés is jöhet, de ez sem tér el a korábbiaktól. A slágertermék most is az MP3-as lejátszó lesz, ám akik többet költenek, a kereskedők szerint nagy valószínűséggel választanak majd plazma-, vagy LCD televíziót. A Sulinetes adókedvezmény kifutása miatt az idén még annak kedvezményeivel kapható laptopok is vevőcsalogatók.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy alternatív bizottság létrehozását határozta el az október 23-ai történések vizsgálatára több jogász. Eközben a miniszterelnök által felállított bizottság tagja lett kedden Vörösmarti Mihály is, aki a rendszerváltozás előtt a Belügyminisztérium Forradalmi Rendőri Ezredének parancsnoka volt. Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró és Morvay Krisztina büntetőjogász, az alternatív bizottság tagjai a lapnak azt mondták: fontos, hogy a közvélemény - az alkotmányban megfogalmazott elvek alapján - sokrétűen tájékozódjék az eseményekről. A bizottság alapító tagjai tehát: Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró, a Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiumának volt tanácselnöke, Morvay Krisztina büntetőjogász, az ELTE docense, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője, Szöőr Anna jogász-pszichológus, Horváth Attila jogtörténés, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense, valamint Juhász Imre adjunktus, Európa-jogi szakjogász, az ELTE polgári eljárásjogi tanszékének oktatója.

Az Index.hu arról ír, hogy hulladéktároló éktelenkedik a világörökségi besorolású tokaj-hegyaljai lankák között. Egy főút mellett, Bodrogkeresztúr közelében fekszik a szeméttelep, az üzemeltetői szerint az egyetlen helyen, ahová Zemplénben telepíteni lehetett ilyet. A borászok szerint viszont a "butaság nagyon magas foka" volt a legjobb hegyaljai dűlők közé telepíteni a hulladéklerakót.

A Világgazdaság szerint máris megváltoztatják a hétfőn módosított gyógyszer-gazdaságossági törvényjavaslatot. A változtatás oka: a jóváhagyott passzust diszkriminatívnak tartják az elsősorban innovatív készítményeket forgalmazó külföldi gyártók a hazai cégek javára. A hétfőn megszavazott elgondolás szerint ezer forint gyógyszerdobozárig a hozzáadott tb-támogatás 9, 2000-ig 17 és a fölött 19 százalékát kellene befizetni a cégeknek az egészségbiztosító kasszájába, a felső árkategóriába az innovatív szerek tartoznak.

A NAPI Gazdaságban arról olvashatnak, kockázati tényezőnek tekinti Brüsszel, hogy nem tudni, mit kezd a magyar kormány a Magyar Államvasutak Zrt. államilag garantált adósságával, amelynek összege a GDP több mint egy százaléka - legalábbis ezt jelezte az Európai Bizottság a közelmúltban megjelentett előrejelzésében, Azt már a lap szakértői teszik hozzá, hogy amennyiben a kormány a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a hitel átvállalására kényszerülne, az tovább növelné az államháztartás hiányát, ami e nélkül is dinamikusan nő a következő években.

A portfolio.hu írásából megtudhatják, hogy a REIT , azaz real investment trust olyan ingatlanbefektetési részvénytársaság, amely az "egyszerű" részvénytársaságokhoz képest speciális, transzparenciát biztosító szabályozási környezetben működik, számos szempontból kedvező helyzetbe hozva mind a társaságot, mind pedig a befektetőket. A társaságforma Amerikában fejlődött ki, de mára már világszerte ismert, így Európában is egyre nagyobb teret nyer az ingatlanbefektetési formák között, érdemes tehát áttekinteni a REIT piac alakulását, mint a hazai ingatlanalapok egy esetleges alternatíváját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×