Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Főügyészség: Orbán nem hűtlen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Fiatal Baloldal elnöke feljelentését Orbán Viktor Fidesz-elnök ellen.

Varga László két hete tett feljelentést a Fidesz vezetője ellen hűtlenség bűntette miatt, mert álláspontja szerint Orbán Viktor az Európai Parlament néppárti frakciójának strasbourgi tanácskozásán elmondott beszédével súlyosan veszélyeztette az ország gazdasági érdekeit.

A Nemzeti Nyomozó Irodánál tett feljelentést a rendőrség továbbította az illetékes Központi Nyomozó Főügyészségre, amely határozatában elutasította a nyomozás megindítását.

Varga László elmondta: az ügyészség határozatában többek között azzal érvelt, hogy az Európai Parlament az Európai Unió intézményrendszeréhez tartozik.

Ennek része a néppárti frakció és Magyarország uniós tagsága miatt nem állja meg a helyét a hűtlenség bűncselekményi tényállása.

Vagyis az, hogy külföldi kormánnyal vagy szervezettel a kapcsolatot felvéve vagy fenntartva követett el volna bűncselekményt Orbán Viktor.

Hozzátette: mindez felveti, hogy ha Orbán Viktor nem uniós intézményrendszer előtt teszi kijelentését, akkor vajon miként döntött volna az ügyészség.

A döntés nem érhette váratlanul Varga Lászlót, ugyanis október 21-én azt mondta: "nincsenek illúziói", nem biztos, hogy a feljelentés megállja a helyét, de morális kötelességének érezte, hogy feljelentést tegyen. Részletek itt!
 
Koszorús László, a Fidelitas alelnöke azt mondta: bebizonyosodott, hogy a szocialisták minden alapot nélkülöző hazugsággal vádolták Orbán Viktort.