eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Kötelező közmunka program indul

A rendszeres szociális segélyre vonatkozó szabályok módosítását tervezi az önkormányzatok kérésére a kormány.

Az Országgyűlés szociális bizottságának elnöke azt mondta: több polgármester, valamint a gyermekjóléti szolgálatok vezetői is jelezték, hogy a nyáron megváltoztatott a szociális törvény visszás helyzetet eredményezett.

A szocialista Korózs Lajos közölte: egyes családok rendkívül nagy összegű juttatásban részesülnek, míg mások a közcélú foglalkoztatás keretében minimálbérért dolgoznak.

A politikus Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter csütörtöki bejelentésére utalva azt mondta: a kormány tervei szerint a rendszeres szociális segélyek és a közcélú foglalkoztatás kasszái átjárhatók lesznek.

A kormány tervei szerint januártól megváltozik a szociális segélyezés rendszere; az önkormányzat akkor is lehívhatja a segély összegét, ha a támogatottat foglalkoztatja és számára munkabért fizet.

Az intézkedéssel a munkára ösztönzés a cél; a legrászorultabb, mintegy 7 ezer család esetében kötelező közmunka programot is indítanak.

Soltész Miklós KDNP-s képviselője azt mondta, hogy a kormány nagy munkát spórolhatott volna meg, ha korábban hallgat pártjára. Kifejtette: a KDNP már a szociális törvény vitájában hangsúlyozta, hogy ha a segély többet ér, mint a munkával szerzett jövedelem, akkor leértékelődik a munka, és senki nem megy el dolgozni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×