A kormány szerdán tárgyalja az "Audi-megoldást"

InfoRádió / MTI
2006. november 7. 15:14
A kormány szerdán tárgyal egyes pénzügyi törvények módosításáról - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Az MTI értesülései szerint a törvénymódosítás a 4 százalékos társasági különadó, az úgynevezett szolidaritási adó alapjának számítását változtatná meg oly módon, hogy az adó alapja csökkenthető legyen a kutatást és fejlesztést szolgáló beruházások értékével.

Jochem Heizmann, az Audi AG igazgatótanácsának tagja, a győri Audi felügyelőbizottságának elnöke egy héttel ezelőtt vetette fel, hogy a szeptember 1-jétől bevezetett 4 százalékos szolidaritási adó alapját csökkenteni kellene az éves K+F beruházási értékkel.

Jochem Heizmann szerint egy ilyen megoldás mellett az Audi eltekintene attól, hogy az új adó bevezetése miatt felfüggessze magyarországi beruházási programját.

Pénteken Magyarországon tárgyal az Audi-vezér

A tervek szerint pénteken látogat Magyarországra, és nyilvánvalóan erről az ügyről is tárgyal majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Kóka Jánossal Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Kóka János Jochem Heizmann felvetésére reagálva korábban azt mondta, hogy a kormány megfontolja az Audi javaslatait, és olyan ajánlatot kíván kidolgozni, amely biztosítja a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek létrehozását, újabb kutatás-fejlesztési beruházásokat és azt is, hogy új személygépkocsi-modell gyártását hozzák Magyarországra.

Lapértesülések szerint a gazdasági minisztérium a múlt héten már a Pénzügyminisztériumnál kezdeményezte az adótörvény módosítását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást