eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

Szabad betegválasztási jog: rendőrt nem kezel az orvos

Lelkiismereti okokra hivatkozva nem látta el egy rendőr sérüléseit egy orvos a Szent János Kórházban - írta a Népszabadság. Havas Szófia, az intézmény orvos-igazgatója elmondta: a rendőrség hivatalosan még nem értesítette a kórházat, de amint ez megtörténik, vizsgálatot indítanak az ügyben.

Segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert korábban egy sérült rendőrt nem látott el a János Kórház orvosa - mondta el Bálint Gabriella, a BRFK sajtóügyeletese.

Október 27-én a BRFK kötelékeibe tartozó, napokkal korábban szolgálatteljesítés közben megsérült rendőr egy fővárosi egészségügyi intézménybe ment, hogy ellássák sérülését, ezt azonban egy orvos megtagadta - közölte Bálint Gabriella.

A Népszabadság szerint a Szent János Kórházban dolgozó orvos lelkiismereti okokra hivatkozva tagadta meg a rendőr hadnagy ellátását.

"Az ügyeletes orvos - a rendőrnek az esetről írt jelentése szerint - azt mondta: biztosan sokat rohangált a békés tüntetők után, azért fáj a lába. Majd rendbe jön magától" - áll az írásban.

A rendőrt végül egy másik orvos látta el, aki sínbe tette és begipszelte a lábát.

Havas Szófia, a kórház orvos-igazgatója elmondta: hivatalosan a rendőrség még nem értesítette a kórházat, de amint ez megtörténik, vizsgálatot indítanak az ügyben.

A BRFK elfogultság miatt kedden az ORFK-nak adja át az orvosa ügyében indult nyomozást - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azt mondta: ilyen esetekben az országos rendőrfőkapitánynak három nap áll a rendelkezésére, hogy kijelölje azt a rendőri szervezetet, amely majd nyomoz az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×