Közel 300 millióba kerül majd a Margit híd felújítási terve

InfoRádió / MTI
2006. november 6. 07:07
A Margit Híd Konzorcium készítheti el bruttó 295 millió forintért a budapesti Margit híd teljes felújítási munkáinak tervét - közölte a Közbeszerzési Értesítő.

A Fővárosi Önkormányzat által kiírt nyílt közbeszerzési eljárásra érkezett másik pályázat bruttó 343 millió forintos ajánlatot tartalmazott.

A megbízás magába foglalja az engedélyezési és ajánlati szintű kiviteli tervek és költségvetésének elkészítését, valamint az engedélyek és szakhatósági hozzájárulások beszerzését is.

Az önkormányzati szakemberek szerint amíg nem ismertek a konkrét felújítási tervek, azt sem lehet tudni, hogy mennyibe kerül a felújítás.

A fővárosi önkormányzat korábbi döntése alapján a 840 méter hosszú, és 27 méter széles Margit hídon a várhatóan 2009-ben kezdődő felújításig lehet majd közlekedni.

Mivel a Margit híd forgalmát a felújítás idejére várhatóan mintegy másfél évre le kell zárni, ahhoz, hogy Budapest közlekedése ne omoljon össze, meg kell várni az északi M0-ás híd forgalomba helyezését, amely 2008 augusztusában várható.