Mesterházy a nyilvánosság mellett

InfoRádió / MTI
2006. november 3. 12:16
Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy az október 31-ei összevont bizottsági ülésen ismertetett valamennyi olyan információt hozza nyilvánosságra, amelynek esetében ezt a törvény lehetővé teszi. Ezt Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető-helyettes jelentette be.

"Az MSZP is azt kéri a kormánytól, hogy a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legteljesebb mértékben tegye nyilvánossá azokat az információkat, amelyek a zárt bizottsági ülésen elhangzottak" - mondta a politikus.

Mesterházy Attila egyben felszólította a Fideszt, kérjen bocsánatot a rendőrségtől, miután az MSZP-s politikus szerint bebizonyosodott: nem a rendőrök "tolták rá" a rendbontókat október 23-án az ellenzéki párt nagygyűlésére, hanem a zavargók szándékosan haladtak az Astoria felé.

A szocialisták frakcióvezető-helyettese ezzel kapcsolatosan elmondta: a rendőrségnek egyértelmű parancsa volt arra, hogy ne engedje a rendbontókat az Astoria felé haladni.

Mesterházy Attila arra kérte a Fideszt, hogy használja fel valamennyi, "különböző csoportok, személyek felé rendelkező kapcsolatát", és akadályozza meg, hogy a november 4-ei gyásznapon rendbontás történjen.

A szocialist politikus közölte, nem fideszes politikusok telefonját hallgatták le a nemzetbiztonsági szolgálatok az utóbbi időszakban, hanem rendbontókét, ám arra nem lehetett számítani, hogy ők egyes Fidesz-politikusokkal, képviselőkkel is beszélnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást