Szilvásy vészjósló, de "nem akar ijesztgetni"

InfoRádió / MTI
2006. november 2. 19:17
Egyes szélsőjobboldali szervezetekhez köthető személyek erőszakos rendzavarásra készülnek szombaton - mondta a kancelláriaminiszter.

Szilvásy György úgy nyilatkozott, hogy az adott napon nem egy konkrét eseményt akarnak megzavarni bizonyos csoportok, hanem általában véve készülnek a rendzavarásra.

A politikus kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: legálisan működő szélsőjobboldali szervezetekhez kötődő emberekről van szó. Mint mondta, az ilyen szervezetek nyíltan nem vállalják a rendzavarást.

Szilvásy György kitért arra, hogy nemzetbiztonsági szempontból elemzik a rendzavarásról szóló információkat, az erre illetékes szervek, hivatalok "teszik a dolgukat".

Nem akarom Magyarországot ijesztgetni - fűzte hozzá a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat is irányító kancelláriaminiszter.

Ugyancsak kérdésre válaszolva mondta el, hogy bizonyos korábbi, november 4-ei rendzavarásra utaló nyilatkozatok és üzenetek egy része lehet "üres fenyegetőzés, feltűnösködés" is, de az illetékes hatóságok megvizsgálnak minden rendelkezésükre álló információt.